Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nevyplývá ta údajná pravicovost té dnešní mládeže také z toho, že jde o jedináčky, kteří mají hrůzu z toho, že budou musit příspívat se svých platů nejen na rodiče? 

Ale ta údajná pravicovost je zvláštní. Když se jich zeptáte, zda jsou pro zavedení školného, jsou proti atd.  A když se jich zeptáte na jejich životní ideál, tak chtějí žít na dávkách.

3 1
možnosti
Foto

Dělit politickou scénu na levici a pravici je trochu pasé. Ono by se šlo volit, jen kdyby tu byla KONEČNĚ nějaké partaj, která bude chtít posunout naši společnost dopředu a nepůjde jí jen o teplé sesle a xichty na debilboardech.

2 0
možnosti
Foto

Nejde tu jenom o možnost volit nějakou tzv. pravicovou stranu, ale i o hodnoty, které kdo vyznává. Politické strany se tlačí doleva, protože doleva se tlačí i voliči.

2 0
možnosti
Foto

V tom případě to u nás vypadá, že většina mladých nemá srdce a starých rozum. V mnoha případech to ovšem je obráceně.

1 0
možnosti
DK

Rekl bych, ze jednotlivci by meli byt motivovani se o sebe starat a soucasna situace, ktera umoznuje,a by ti, kteri by se o sebe za jinych okolnosti postarat mohli, to nechavaji na stat, je velmi spatna, zejmena s ohledem do budoucna. Na druhou stranu jsem vypozoroval, ze nejmladsi generace dospelych je prevazne pravicova zejmena z duvodu namyslenosti. "Ja jsem prece ten mlady, krasny, uspesny, chytry, bystry...no skoro dokonaly a ne nejaka socka". Meritkem uspechu jsou penize bez ohledu na zpusob jejich ziskani. Cili nelegalni zisk je v jejich ocich zcela legitimni.A ono pokud je nekdo ta "socka", tak ma penez vzdycky malo, at uz je socialni system sebestedrejsi. Ono tem lidem vlastne primarne nejde ani tak o to, aby byli bohati (i kdyz by to bylo samozrejme fajn), ale o to, aby meli vic nez Lojza, Pepa, Franta atd. Chlubeni se jsou plne socialni site, kdyz se podivam na souhrn profilu cerstvych dvacatniku, tak je tam de facto jen touha sdeleni, ze "ja na to mam" a "ja jsem borec". Castokrat se treba setkavam s tim, ze nejaky takovy borec by si "nikdy nekoupil octavku", at uz by byla jakkoliv dokonala (ciste teoreticky samozrejme, netvrdim,ze octavka je nadstandardni auto) a to jen proto, ze "ji ma kazdy". Tento typ lidi se proste nedokaze smirit s tim, ze by mel neco prumerneho, ze by nevycuhoval z rady. Nedavno jsem si delal na jednom chatu pruzkum a zjistil jsem, ze 80% lidi sebe sama povazuje za nadprumerne a to jeste polovina z tech zbyvajicich svejkovala a jejich odpovedi nebyly uprimne (ja jsem uplnej debil, me se na nic neptej,....).:-)

4 0
možnosti
PM
MT

Jak volit pravici, kdyz tady zadna neni? Ty co o sobe tvrdi, ze je pravice tak z pravici maji asi tolik spolecneho jako NDR s demokracii. Je jen levice, levicova levice a vice levicova levice.

1 1
možnosti
Foto

A hlad, zima, tma, kámen a halucinace z podvýživy.

0 0
možnosti
ZB

No, ono taky která z levicových stran může být pro mladé zajímavá? Ta sbírka fosilií z KSČM? ČSSD možná, ale taky žádná hitparáda. 

Tedy ne že by jinde to bylo lepší :-/

1 1
možnosti

Na to, že sám  jste mladý, je to  dobře napsané. Karma.

0 0
možnosti
Foto

,,Kdo v mládí nevolil levici, nemá srdce. Kdo ke stáru nevolí pravici, nemá rozum."

To jste si vymyslel sám?

0 0
možnosti
OK

Myslím, že sir W.C.

2 0
možnosti
JD

A proč by většina mladých měla volit pravici? Protože to někdo řekl? Apropó, u nás v podstatě pravici stejně nemáme.

2 1
možnosti
Foto

Naštěstí nemáme.

1 2
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1089x
Jsem generace 90.let, která prožila spokojené děství (téměř) bez internetu a vystačila si s vlastní fantazií a představivostí. Jinak jsem student Pedagogické fakulty UK - obor dějepis a základy společenských věd. Pocházím z Prahy, mám rád historii, píšu básně a povídky, které vydávám na portál Piště povídky.cz a sem tam složím i písničku.

Seznam rubrik