Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P12e72t89r 17S91k59á97c69e57l

28. 9. 2016 22:37

Pokud má autor v závěru na mysli Václavy dva - Klause a Havla, nechť uvede výčet jejich zásluh. Pravdivý výčet. Za 26 let vedení jejich a dalších neschopných chlapců jsme tam, kde jsme. K jejich kladům patří krachy světově proslulých značek? Tatra, ČKD, Poldi, Zetor, Adast, Metra a další? Divadelních her a ekonomických studií se nenajíme. Moc a blahobyt státu se odvíjí od výkonného průmyslu, víte? A ten za jejich vedení státu zkomíral, tleskali tomu všichni naši tzv. "spojenci". Ti spojenci, kteří nás v letech 1938, 1968 a 990 hodili přes palubu, vyklidili jsme jim světové trhy. O to jim hlavně šlo, ale počtvrté se napálit nenecháme.

Nejsem zastáncem současného pana prezidenta (zvoleného ve svobodných, i když podle mne v nedemokratických volbách), ale který z našich prezidentů se nebál pojmenovat věci tak, jak reálně jsou? Který nabízel i řešení - např. problémy imigrantů by se měli řešit v místě jejich vzniku a další myšlenky? Myšlenky,které prověří čas...

0 0
možnosti
PS

P50e36t84r 89S93k54á54c98e43l

28. 9. 2016 22:40

P.S. A pokud víte o nějakém schopném muži křestním jménem Václav, sem s ním. Potřebujeme ve vedení státu osvíceného panovníka jako soli. A nemusí to být zrovna Václav, může se jmenovat třeba Alois...R^

0 0
možnosti
JR

J71a21n 44R83á88ž

28. 9. 2016 17:32

Je zajímavé, a nemělo by se na to zapomínat, že kult svatého Václava, byl nejvíce propagován za tak zvané Druhé republiky a protektorátu, kdy se zdůrazňovala slova papeže, kzerý ho kanonizoval, že sv. Václav je patronem českého národa, nikoliv českého státu a tim se snažili oslabit povědomí o historicke asistenci samostatnèho českého státu..

P.S. Jestliže slavíme den smrti sv.Vaclava, což je paradox,, slavíme v podstatě i počátek české státnosti, neb o vznik suverénního ceskeho státu se postaral Boleslav 1, který díky smrti Václava si podmanil české kmeny, vznikla tak respektovaná ústřední vláda a ustavil tak samostatný český stát, kde se razily po prvé české penize a vybíraly jednotné daně..

0 0
možnosti
JR

J27a63n 29R82á81ž

28. 9. 2016 17:35

Překlep: Ne historické "asistenci", ale historické existenci samostatného českého státu

0 0
možnosti
Foto

sv. Václav nemůže být Ježíš Kristus, protože nebyl Žid a nebyl obřezán, jako Ježíš.

0 0
možnosti
LJ

Článek je to pěkný, přesto bych si dovolil několik připomínek.

1. Poplatek do Německa začal odvádět už Václavův děda Bořivoj a nakonec v jeho placení pokračoval i Boleslav.

2. V jedné nebo ve dvou legendách je Václav označen jako druhorozený. I to by teoreticky mohla být pravda, poněvadž v některých zemích se za dědice trůnu považoval syn, který se narodil královi až po tom, co se stal králem. Václavův otec Vratislav I. se stal knížetem 915 po smrti svého staršího bratra Spytihněva I. Je možné, že v té době už měl Boleslava. Dokonce by tato skutečnost mohla v Boleslavovi vyvolávat pocit, že on má být knížetem.

3. V jedné legendě se uvádí, že Václav měl syna Zbraslava.

0 0
možnosti
Foto

Poplatek odváděl i císař Svaté říše římské. Odváděl jej Maďarům. Tehdy to bylo zcela normální a nic podivného. Kupoval se tím mír. Zda skutečně zavraždil Boleslav Václava je hodně pochybností. Podle pramenů, došlo k hádce mezi bratry. Václav byl silnější a Boleslava povalil na zem. Stráže Boleslava slyšely hluk, vběhly na nádvoří a tam viděly, jak Václav je nad tělem Boleslava. Tak jej někdo ze stráží probodl. Potom se utvořila legenda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1089x
Jsem generace 90.let, která prožila spokojené děství (téměř) bez internetu a vystačila si s vlastní fantazií a představivostí. Jinak jsem student Pedagogické fakulty UK - obor dějepis a základy společenských věd. Pocházím z Prahy, mám rád historii, píšu básně a povídky, které vydávám na portál Piště povídky.cz a sem tam složím i písničku.

Seznam rubrik